ollerossander.se
produktion av interspace
 

Vilse i Finanskrisens Labyrinter

Så positivt här recenserades boken av Bibliotekstjänst. VILSE I FINANSKRISENS LABYRINTER
Spararens guide till finansvärldens obegripligheter
102 sidor, illustrerad, häftad.
(BEIJBOM BOOKS)

Olle Rossander, med många år som ekonomijournalist i ledande befattningar i både tidningar, tidskrifter och radio/tv, har skrivit en rad böcker där han försökt att förklara, analysera och ifrågasätta ekonomiska skeenden.
   Nu tar han oss på en guidad tur i finansvärldens galax. Kort, rappt och i många fall underfundigt roligt lotsas läsarna genom det senaste årets finanskris. Initierat men utan att vara alltför detaljerad resonerar Rossander omkring orsaker, skeenden och följder. Framställningen kryddas av intressanta citat - i vissa fall tyvärr utan källhänvisningar. Terminologin och fackuttrycken är avancerade men tack vare ett ledigt språk, ibland på gränsen till det väl lättsamma, ska det inte vara några svårigheter att följa framställningen.
    En rad kommenterade och bra sammansatta lästips avslutar boken som bör vara obligatorisk läsning för bland annat journalister, företagare, bankmänniskor, fackföreningsfolk, politiker och gymnasielärare i relevanta ämnen. Men den är också mycket värdefull för “vanliga sparare” med intresse för egna och andras pengar. ULF VIKLUND Beställ boken till marknadens lägsta priser hos adlibris.com eller bokus.com