ollerossander.se
produktion av interspace
 

CV

Olle Rossander (född 1944) är ekonomijournalist med lång erfarenhet från flera av Sveriges ledande redaktioner. Han började som journalist på Sveriges Television (Västnytt) 1972 och gick 1976 till Dagens Eko i Stockholm och därefter 1980 till Dagens Nyheter och var 1982 till 1986 chef för DN:s ekonomiredaktion.

Han kom första gången till Affärsvärlden 1986 och arbetade som tidningens korrespondent i Tokyo fram till 1989. Han lämnade Affärsvärlden 1998 för att under några år arbeta som konsult och omvärldsanalytiker på Askus AB och i egen firma. Han återvände till tidningen våren 2001 som chefredaktör men lämnade uppdraget efter ett knappt år.

Hösten 2002 ombads han av ordföranden Erik Åsbrink att ta uppdraget som huvudsekreterare i den s.k. Förtroendekommissionen som under ett knappt år skulle analysera förtroendet för svenskt näringsliv och föreslå åtgärder för att stärka detta.

I oktober 2003 ombads han av Åsbrink att lämna uppdraget eftersom Åsbrink inte trodde sig kunna få ett betänkande av rätt kvalitet.

Olle Rossander arbetar nu som frilansskribent och kolumnist för olika tidningar och TV-program samt som debattledare och moderator med uppdragsgivare som SNS, IVA och andra organisationer.

Ladda hem CV

CV Kort

CV Mellan

CV Lång