ollerossander.se
produktion av interspace
 

Uselt resultat för Ekot!

Eländet fortsätter. Förlusterna står som spön i backen när bokslutsrapporterna gör detsamma. Problemet är att många redaktionen lämna sina lyssnare/läsare i stckett när det gäller att försöka förstå vad som hänt.
Ekonomiekot, som självklart blir först med de flesta rapporter sådant tonen genom att inte sätta siffrorna i något relevant sammanhang. Vi får reda på att resultatet har blivit si eller så mycket mer eller mindre än förväntat! Vad säger du det? Kanske att de som gjort prognoserna räknat fel!
Rimliga jämförelsen skall göras, dels över tiden, dels med ett relevant nyckeltal som till exempel resultat i förhållande till omsättning. Först då kan man förstå om 1 000 000 000 kr i förlust är mycket eller litet! Här omsättningen 10 000 000 000 är förluster gigantisk, omsättningen 100 000 000 000 är den stor men ändå rätt beskedlig.
Den intressanta frågan är, varför har det blivit på detta viset?
Är det så att jag redaktionen bara återigen de nyckeltal de matas med av företagens IR och PR-avdelningar?
Med dagens hysteriska nyhetshets och redaktionernas allt mer slimmade budgetar är risken stor för att detta!

Lämna en kommentar