ollerossander.se
produktion av interspace
 

Saabs Svarte Petter

Jag hade fel när jag i höstas spådde att Saab skulle vara nedlagt lagom till midsommar i år.

Så blev det inte.

Därmed inte sagt att Saab skulle vara räddat. Och i i alla händelser inte av Koenigsegg.

Gänget bakom det lilla förlustföretagets ”räddning” av Saab skall nu i sommar visa att de är goda för de miljarder som krävs för att få lån från EIB och garantier från svenska staten/Riksgälden.

Hittills har Koenigsegg-gruppen inte på något sätt velat eller kunnat visa att de faktiskt har det kapital som krävs. Sannolikheten är stor för att de inte kommer att lyckas. Då väntar en snabb nerläggning av Saabs biltillverkning i Trollhättan. Det kan i sin tur leda till det politiska grälet om vems fel det är.

En inte alltför vågad gissning att den stora syndabocken (i ordets verkliga betydelse) blir regeringen och Maud Olofsson som genom att säga ”nej” till miljardlånegarantier slutgiltigt knäcker Saab.

Och det gör hon helt rätt i men det lär inte hjälpa. Risken  är stor att Mona och (s)-gänget ger Maud och regeringen skulden för att Saab efter 60 års usla affärer går i graven. De verkliga syndarna, som drivit företaget med förluster, är Wallenberg-sfären och GM, har skickat Svarte Petter vidare.

Och ende vinnare i spelet är Christian Koenigsegg och hans företag som fått PR och medietäckning världen över värt hundratals miljoner. Kanske var det det som var avsikten från början?

Lämna en kommentar